11.9.2012

Patikointi ja kaivojuhlia Fississä

Panoraamareittiä pitkin ja illalla kaivojuhlissa
Tiistai 11.9.2012

Viimeiselle Fiss-lomapäivälle valitsimme panoraamareitin. Patikointia oli edessä noin 12 km, mutta eiliseen verrattuna reitti vaikutti helpolta. Patikointireittejä on tarjolla 158 km, joten ensi kerraksikin on runsaasti valinnanvaraa.



Reitin varella oli vaeltajiien viihdykkeeksi tehty kiintopisteitä, Foucauldin heiluri, kiikku, lepopaikkoja ja pieniä elämys- ja tutkimusreittejä metsään. Reitin varrella oli kaksi ravintolaa.





Reitillä vastaan pölähti 100 sonnin lauma. Tajuntaani ravisteli välittömästi Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen Hiidenkivikohtaus ja kyselin Katelta missä on lähin Hiidenkivi! Ei löytynyt. Mutta sonnit olivatkin keskieurooppalaista sivistysrotua ja kulkivat jonossa kuin köyhän talon porsaat rytmikkäästi kelloja soitellen.


Sonneja laumallinen tulossa vastaan patikkapolulla. Niiden päämaalina oli alppiniityn vaihto.Sonnien ajaja koirineen pyysi meitä siirtymään sivuun, jotta emme olisi kiinnittäneet sonnien huomiota epäolennaiseen ja häirinneet niiden tasaista taivallusta.
Alppiniittyjen reunoilla oli kylttejä, joissa toivottiin, ettei kuljettaisi eläinten ruoan päällä.

Näkymä Ladikseen päin alppiniittyjen yli.

Illalla siirryimme alueen kaivojuhliin, jossa puhallinsoittokunta soitti ja paikalliset tanssivat kansallistansseja haravat ja viikatteet rekvisiittana. Me nojailimme hautausmaan muuriin ja nautiskelimme valkoviiniä. Kaivojuhlat ovat perinne Fississä ja niitä järjestetään kerran kuukaudessa kesätiistaisin.

Raili ja Tero hautausmaan muuria vasten viiniä nautiskelemassa.

Kate ja Tero kaivojuhlissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili