25.9.2012

Saturniaan ja kuumille termiineille

Roomalle hyvästit - arrivederci
Tiistai 25.9.2012

Ajamme Roomasta pohjoiseen suuntaavaa merenrantatietä Rivieralle päin. Kaupunki Civitavecchia jäi vasemmalle meren rantaan ja me suuntasimme kohti Saturniaa. Päivälle on suunniteltu kylpyjä kuumissa lähteissä Saturniassa.

Etelä-Toscanaa.

Ajoimme läpi kauniin ja kukkulaisen maaseudun. Peltoja näkyi kaikkialla kukkuloiden välissä ja pinjat kasvoivat pientareilla loihtien omaleimaisutta maisemaan. Maan väri oli terrakotan punainen, joka loisti kauas kiehtovana kynnetyiltä pelloilta.

Italian maaseutua ja Toscanaa.

Saturnia oli upea paikka kaupungin laitamilla. Lilluimme rikintuoksuisissa kuumissa lähteissä auringon pilkistellessä ajoittain pilvenraosta. Vesi oli sopivasti lämmintä, arviolta noin 37 astetta ja rentouduimme altaan poteroissa putousten alla. Todella kivaa ja mieleenpainuvaa.

Saturnian kuumat lähteet. Lähteet ovat Toscanan puolella, Umbrian maakuntarajalla.

Varnan vuokraisäntämme suositteli vierailua Pitiglianon kaupungissa lähellä Saturniaa. Tämä kaupunki jäi kuitenkin väliin, kun emme halunneet enää palata takaisinpäin.  Kävimme matkalla aavemaisesssa kaupungissa, joka oli unohtunut keskiajalle ja siellä ei vaikuttanut asuvan montakaan ihmistä. Näimme toki kaksi mummoa, koiran, 3 kissaa ja pari pappaa. Papat ruokkivat kissoja kaupungin muurilla ja turisivat keskenään, tuskin muuuta huvia sielä olisikaan. Edes auki olevaa ravintolaa ei löytynyt. Tämä kaupunki on kuitenkin maailmanperintö- ja suojelukohde.

Aavekaupunki lähellä Moltalcinoa. San Quirico d´Orcia 

San Quirico d´Orcia.

Päädyimme ennen auringon laskua Moltalcinon historialliseen viinikaupunkiin.  Moltalcino on kukkulalle rakennettu vanha kaupunki, kuten monet muutkin historialliset pikkukaupungit. Kaunis paikka.

Sää Italiassa on lämmin, 24 astetta, joka tuntuu kohtuulliselta eilisen Rooman 32 asteen jälkeen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili