24.9.2012

Rooman nähtävyydet

Vilkkaan Rooman kaduilla ja kujilla
Sunnuntai 23.9.2012


Valitsimme päivän teemaksi kiertoajelun näköalabussilla, jotta saamme hyvän yleisvaikutelman Roomasta. Aluksi suunnattiin metrolla Terminin rautatieasemalle toiselle puolelle kaupunkia. Lippuja olisi voinut ostaa muualtakin, kuten Vatikaanin edestä, mutta sitä emme tienneet. Kiertoajelu maksoi 19 e ja sillä voi kulkea 24 tunnnin välillä hypäten pois bussista ja jatkaa matkaa uudelleen. Kätevää.


Roomassa on lukuisia kirtoajeluja järjestäviä yhtiöitä ja bussit kiertävät sovittuja reittejä jatkuvasti. Tästä saa kyllä melko hyvän kuvan kuinka paljon matkailijoita Roomassa käykään vuosittain. Kaupunki on varsinainen hermokeskus, jonka hypotalamus ei herpaannu hetkeksikään. Keskeisimmillä turistinähtävyyksillä on porukkaa ruuhkasti asti ja erityisesti japanilaiset ottavat vakavasti valokuvauksen - hymyilevän poseeraava patsastelu eri kuvakulmissa on päivän teema!

Trevi.
Rooman nähtävyyksistä voisi todeta, että kaupunki henkii antiikin aikaa kaikkialla. Rooman lukuisat piazzat suihkulähteineen ovat lumoavia, joille ei löydy vertaa näin valtavassa määrin muualta maailmasta. Tietysti jokiasen matkailijan ehdottomia kohteita ovat Vatikaani, Duomo Sant Pietro, Colossium, espanialaiset portaat, F.DI Trevi suihkulähde, Piazza Venetzia ja huikea P. ZA Navonan kolme suihkulähdettä valtavalla aukiolla ja ponte Sant Angelon silta. Kirkkoja on kaikkialla. Myös Panteon on kaunis. Aukioiden varrelta löytyy lukuisia ravintoloita, jotka illan hämyssä näytävät entistäkin houkuttelevimmilta. Shoppailumahdollisuuksista ei ole puutetta Roomassa.
Venezzia-aukio.
Vatikaanin portilla.
Suihkulähde lähellä Terminin rautatieasemaa.
Silta Tiberin yli Vatikaanin päin.

Trevin kulmakujalla.




Colossium.

Kaupunkia halkoo Fieme Tevere eli Tiberjoki. Jokea ei ole kuitenkaan hyödynnetty mitenkään esim. turistiliikenteelle kuten Pariisissa. Tiberjoen uoma on Firenzen Arnojoen tapaan todella matala. Rooma on aluen perin rakennettu viidelle kukkulalle, joista ei kyllä ole näkyvissä jälkeäkään. Erityisen hätkähdyttävää tässä kultturin kehdossa oli huomata se, että toisella puolen katua ihmiset asuivat kaunissa vanhoissa taloissaan ja kadun toista reunaa kehystivät roomalaiset pylväät, majesteettisina kuin riviin nostetut tinasotilaat. Kiehtovaa!



Krisse ja Colossium.

Ilalla pyörimme Trevin ja piazza Navonan tienoilla. Montakohan suihkulähdettä Roomassa on?
Lähteet iltavalaistuksessa ovat todella vaikuttavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili