3.9.2012

Rheiniä vastavirtaan

Upeita maisemia läpi viiniviljelysten
Sunnuntai 2.9.- maanatai 3.9.2012

Viiniviljelmiä Rheinjoen laaksossa.
Rheinin varrelta.

Viiniviljelmiä.

Haikein mielin jätimme ihanan Amsterdamin ja päätimme ajaa Rheinin viiniviljelmien läpi alpeille. Varmasti tulemme vielä palaamaan rentoon Amsterdamiin, joka on parhaat puolet Venetsiasta ja Pariisista, lisäksi välitön ja ystävällinen kaupunki.

Ensimmäinen etappi on Bonn, josta alkaa niin kutsuttu romanttinen Rhein, kauneimmat maisemat ja viiniviljelmät. Tie kulkee upeiden linnojen ja kiihkeänä virtaavan Rheinin maisemissa. Valitsimme paikallisteitä, sillä mootoritiet ovat tylsiä, eikä niistä meluvallien vuoksi näe maisemia.

Moottoritie oli nopea ja 300 km taittui hetkessä.  Hollannin laakeat maisemat väistyivät kukkeiden viinirinteiden tieltä. Päädyimme Köningswinter -nimiseen lomakaupunkiin välittömästi Bonnin eteläpuolelle.


Kiipesimme illalla lohikäärmelinnalle tiukkaa toista kilometriä nousevaa tietä. Linnalle on jo sen perustamisvaiheessa 1800-luvulla rakennettu rata, mutta juna lopetti kulkemisen kello 19 aikaan.

Tällä linnalla on merkitystä Wagnerin Niebelungin sormus -oopperan jälkimaininkeihin. Linnan takana on lohikäärmerotko ja kalliot. Wagerin opperassa Sigrid tappoi vuoren huipulla lohikäärmeen ja kylpi lohikäärmeen veressä ja sai sitä kautta haavoittumattomuuden tai kuolemattomuuden. Eli olemme oopperan syntysijoilla.

Tämä Lohikäärmekallion linna on rakennettu 1883.


Linnalle mentiin 1800-luvulla hevosilla ja aaseilla. Hevoskyyti maksoi 2 saksanmarkkaa ja aasikyyti 1,5.
Wagnerin 100-vuotissyntymän muistomerkki linnaan johtavan tien varrella.

Majapaikka löytyi ääriperinteisestä saksalaisesta hotellista, joka tuntui unohtuneen viime vuosituhannelle. Huone oli kuitenkin siisti ja omalla kylpyhuonella varustettu. Hintakin oli kohtuullinen 70 euroa hyvällä aamiaisella. 






Risteilyalus Rheinillä.


Ja pitkin Rheiniä tiistaiaamusta alkaen


Ajoimme Kölningswintteristä Lahnin kautta Bingeniin. Rhein ylitettiin lautalla kun siltoja on harvassa. Maisemat olivat upeat, viinitarhoja, viljelyksiä, linnoja, keskiaikaisia muureja ja kirkkoja  tasaisin välein. Rahtialukset puskivat vastavirtaan Rheinillä melko kapeaa ja kiihkeää virtaa vasten.

Jos haluaa todellisen viiniretken Rheinjoen laaksossa kannattaa valita pienempi joki Mosel. Siellä on huomattavasti enemmän viinimyymälöitä, upeat maisemat ja rantaa tukkiva rautatie puuttuu. Rheinjoen uoman vieressä on molemmilla rannoilla tiheäliikenteinen rautatie.









Turvamuuri Rheiniä vasten. Kylä oli hiukan korkeammalla merenpinnasta.
Jos Rhein tulvii suljetaan muurin portit.






Rheinjoen laaksossa oleva viinimyymälä.


Lautalla Rheinin yli 5 eurolla.
Turvasatamasta, kiinityskoukku.




Kukkulalle ajoa, josta on upeat näkymät Rheinjoen laaksoon ja voi
harjoittaa rinnelennätystä.
Tero lennättää liidokkia Rheinvirran kukkulalla lähellä Bingeniä.
Rahtialus Rheinillä.
Bingeniin yöksi

Yövyimme Bingenin kaupungissa jokilaaksossa. Päädyimme parahiksi alueen suurimpiiin viinijuhliin. Juhlat kestävät 11 päivää ja se on alueen viinitilallisten järjestämä suurtapahtuma, jossa tarjolla on maistiasia alueen tilallisten viineistä.

Majapaikka löytyi sattumalta mainoslehdestä ja soittamalla omistajalle. Edullinen, siisti huone maksoi 40 euroa kahdelta. Omistaja opasti meidät vanhan kaupungin keskustassa olevin juhliin. Ystävällinen naishenkilö, joka tarjoaa edullista majoitus pyöräilijöille ja muille halvempaa majapaikkaa hakeville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili