23.7.2012

Matkan suuunnittelua


Kuva on viinitilalta Soavesta. Yövyimme kesällä 2011
kyseisessä Agriturismopaikassa.
VIININKERUUJUHLILLE TOSCANAAN

Tämä blogi on kertomus sanoin ja kuvin Euroopan lomamatkasta omalla autolla. Matkan pääteema on Italia, tarkemmin Toscana viiininkeruun aikaan sekä alpit. Aikaa matkalle on varattu noin kuukausi.

Viime kesänä olimme Pohjois-Italiassa Veronassa, Venetsiassa, Soavessa sekä alpeilla. Lensimme Veronaan ja auto vuokrattiin Veronasta. Sielä käsin kävimme myös alpeilla Fississä ja Instbruckissa. Ajanpuutteen vuoksi emme ehtineet syvemmälle Italiaan ja päätimme seuraavana kesänä tulla uudelleen kun aikaa on ruunsaasti eikä kalenteri paina jokaisen etapin päälle aikaleimaa.

Pari vuotta sitten olimme myös Italian puolella omalla autolla, mutta emme edenneet rajaa ja Lucanoa pidemmälle. Kohteena olikin silloin Puola, Saksa, Rheininlaakso, Moseljoki, Braunschweig, Berlin ja alpit. Silloin tulimme lautalla Puolaan, josta matka alkoi. Paluu tehtiin Ruotsin ja Tanskan kautta.

Soaven viinirypäleitä.
Nyt onkin sitten lomasuunnittelun aika. Emme halunneet lähteä matkaan eurooppalaisten ruuhkalomien aikaan, joten syyskuu tuntuu hyvältä ajankohdalta ainakin Italian suhteen.

Alpeilla saattaa olla syyskuussa jo  viileämpää, mutta siihen on totuttu jo Suomessa kuluvan kesän aikana.

Kun matkasuunnitelmat etenevät ja reitit muotoutuvat, blogi täydentyy sitä mukaa ja sivut saavat sanallista lisäväriä. Kuvat tulevat paikan päällä.

Joten tämä alkusivu on vain virtuaalisuunnittelua vailla omakohtaisia kokemuksia. Mutta tärkeintä on latautua positiiviseen tunnelmaan, fiilistellä, aistia, mielikuvitella ja ennen kaikkea tehdä taustoistusta matkareittiä varten.


Kuva on viinitiluksilta Soavesta.
.
Koimme upeaksi tavaksi kertoa matkasta blogissa kun olimme Thaimaassa, Koh Samuilla huhtikuussa ja pidimme säännöllisesti matkablogia. Kuvia matkasta kertyi paljon ja tarinaakin sen lomaan. Linkki Thaimaan matkablogiin tässä!

ALUSTAVAA MATKASUUNNITELMAA:

1. Autolla Ruotsin läpi Saksaan tai autolautalla Puolaan (ei buukattu vielä), jopa yksi vaihtoehto on ajaa Baltian läpi.

2. Ajetaan alpeille Bad Gasteiniin Itävaltaan ja jäädään sinne muutamaksi päiväksi.

3. Ajatetaan Insbruckin kautta Itävallan Fissiin, alpeille. Fississä on tarkoitus viettää muutama päivä, max. viikko. Paikka onkin jo tuttu edeltäviltä kahdelta matkalta.

4. Alpeilta ajamme Italiaan Toscanaan, jossa on tavoitteena olla min. viikko yhdessä paikassa ja lisäksi kierrellä maaseutuja.

5. Paluumatka Rooman kautta.

Lähtö alpeille ja Foscanaan on elokuun lopussa.

Kuva on Fissistä, Itävallasta 2800 m korkeudesta kuvattuna.
Olimme vuonna 2011 Fississä katsomassa rinnelennätys-
tapahtumaa. 

Vetoomus sinulle bologin lukija: Jos olet joskus ollut Toscanassa tai alpeilla laita viestiä kivoista matkakohteista, upeimmista kokemuksista, vinkkejä, varoituksia, tietoja nettisaiteista, majoituksista jne. Olemme todella kiitollisia niistä. Mukavaa lomanviettoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili