12.9.2012

Kohti Italiaa

Alppien yli Italiaan, kiemurrellen Gardalla ja Italian Rivieralla
Keskiviikko 12.9.2012 - Torstai 13.9.2012

Olemme viettäneet ihastuttavan ja aurinkoisen viikon alppiloman Fississä ja tänään jatkamme Italiaan. Kohteemme on Garda-järvi, jonne matkaa alpeilta on noin 300 km. Sääkin muuttui tänä aamuna sateiseksi, alppien huipulle 2800 m korkeuteen on jopa luvattu lunta.



Päivä vietettiin autossa ajaen kohti Gardaa sateisessa säässä. Gardajärvellä päädyimme yöksi Limoneen, järven toiseen päähän.Torstaina jatkoimme matkaa ohi Gardajärven. Kävimme ihailemassa Sirmionen niemimaata ja lomaparatiisia.



Sirmione ja Kate.

Matka jatkui Italian Rivieran upeisiin maisemiin. Navikaattori ehdotti reittiä ja moottoritietä Genovan kautta. Me päätimme oikaista. Niinpä ajoimme vuoriston halki jopa 750 m korkeudessa mutkittelevaa vuoristotietä 100 km. Ehkä olisi kannattanut uskoa navikaattoria. Tie oli kaunis, mutta eteneminen etanavauhtia.

Kävimme kauniissa Portofinon kylässä. Kylä oli rannalla ja siellä raha tuoksui voimakkaammin kuin merituuli.  Portofinossa kaikki oli kallista, parkkikin jopa 5,50 e tunti ja huippujahdit lojuivat satamassa.



Jatkoimme sieltä  edelleen Rapalloon etsien majapaikkaa.


Pimeässä se oli todella haasteellista ja seikkailimme vuorten rinteillä kapeilla kujilla. Agriturismon paikan singorina kertoi, että olivat chiuso, suljettuna. Samoin B&B -paikkakaan ei ollut avoinna. Lopulta netti pelasti tilanteen ja päädyimme leirintäalueelle, joka yllättäin löytyikin Rapallosta. Navikaattorille muutenkin voi antaa reilut miinuspisteet, niin huonosti se osasi meitä opastaa ja änkytti milloin mitäkin omia juttujaan.

Riviera ja Portofino niemen kärjessä.

Tehtiin jako: aikuiset nukkuvat teltassa ja nuori neiti Kate autossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili