10.9.2012

Murmeltiersteig - murmelinpolkua patikoiden

Patikointia alppirinteiden huipuilla
Maanantai 10.9.2012


Patikointipäivä aloitettiin nousemalla gondoleilla Serfauksen puolella olevan Lassida ravintolan terassille. Fissistä siirtymä pitää tehdä neljällä hissillä ja väliin mahtuu lyhyt patikointiosuus. Lassidassa juotiin oluet ja päätettiin mille reitille lähdetään. Murmelinpolku vaikutti kiinnostavalta, asusteleehan  reitin varrella satoja murmeleita. Aluksi kuitenkin annettiin lähtötaputukset tasanteen hepoille.




Lehmät olivat kiivenneet hevosten alueelle.





Aluksi reitti vaikutti helpolta, mutta päädyttyämme rakkaosuudelle ja nousuun kukkulan huipulla reitti alkoi tuntua vaativalta. Aurinko helotti taivaalla ja murmelit pysyivät koloissaan. Emme nähneet niistä vilaustakaan, mutta murmelien varoitusääniä kuulimme.


Melkein pelottaa rotkon reunalla patikointi.







Rakka oli paikoin louhikkoista ja polku kulki kivimohkareiden välistä luikerrellen. Osuudella tulikin maisemien sijaan tuijotettua omia kengänkärkiä ja edessä mutkittelevaa polkua.


Lähtöpaikkamme oli ylhäällä 2430 m korkeudessa ja reitti kulki gondoliaseman puolivälin pysäkille noin 1900 m korkeuteen. Alastuloa oli puoli kilometriä rinnettä ja alppiniittyjä kierrellen.



Tuonne meidän pitäisi suunnistaa!





Rakka oli vaellusreitin vaativin osuus.
Vuorien lomassa oli pieni järvi.


Välillä melko haasteellinen polkuosuus.

Nyt iski väsähdys, mutta siitä toivuttiin pian.


Maali häämöttää. Sääennustus kertoi, että kello 4 aikaan voi olla ukkosta. Kello neljä kuului ukkosen jyrähdys. Onneksi olimme jo lähellä gondoliasemaa.


Kate tähystää maalia.


Lopulta päästiin Serfaukseen jalat aladoopina hytkyen. Metrolla ja wanderbussilla Fissiin majapaikkaan lepäämään. Onneksi väsymys oli hetkellinen ja tunne nopeasti ohikiitävä. Huomenna suunnataan uudelle reitille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili