27.9.2012

Kohti Venetziaa

Mutta ei ohi Venetzian
Torstai 27.9.2012

Aamulla pohdittiin, että matkaa Italian Ravennasta suorinta tietä Viroon, Tallinnaan on 2400 km. Reitti kulkee Ravenna-Venetzia-Graz- Wien-Warsova-Riika-Tallinna -kautta. Reitti kulkee Italiasta Itävallan itäreunaa Puolaan, Puolan halki Latviaan ja siitä Viroon. Mietittiin kannattaisiko tämä valita  paluureitiksi, sillä Tukholman kautta matkaa on 2860 km.

Ravennan vanhaa kaupunkia.
Ravenna.

Päätettiin ajaa Ravennan vanhaan kaupunkiin miettimään asiaa tarkemmin ja ostamaan Juventuksen paitaa. Paitaa ei sieltä löytynyt, sillä urheiluliikkeet ovat kaupungin ulkopuolella olevassa ostoparatiisissa, vrt. Itis mikrokoossa. Ajettiin shoppailukeskukseen ja paitakin löytyi. Nyt Masa (pojanpoika 15 v) pääsee katsomaan Juventuksen pelejä, kun on varusteet valmiina!

Reittisuunnitelma tarkentui sen verran, että päätettiin suunnata Venetziaan, onhan se upea kaupunki ja tullut tutuksi jo viime kesältä.

Venetzia.

Hotellia etsittiin automatkalla sillä kännykkään hankittu italialainen sim-datakortti mahdollisti hot spot verkon käytön läppärillä liikkuvassa autossa. Sinällään hieno juttu. Hotelli ei kuitenkaan löytynyt, joten päätimme etsiä sitä paikan päältä. Auto jätetiin Piazza Roman parkkitaloon ja käveltiin kanaalin yli kaupungin keskustaan. Kävimme useassa hotellissa, myös siinä viimevuotisessa, mutta kaikki oli buukattu täyteen. Lopulta saimme huoneen samalta kadulta kuin viime vuonna Hotelli Tivolista. Hotelli osoittautui oikein hyväksi paikaksi ja ilmainen fi-wi löytyi myös. Lisäksi se on keskustassa. Huomenna valokuvataan, mikäli sade ei pilaa suunnitelmaa.

Venetzia on kuuluisa naamioistaan ja harleniiniasuistaan.
Käsityöliikkeitä on ympäri kaupunkia ja niissä valmistetaan naamioita
sekä teatteriasuja.

Condolit Venetziassa. Condolierit lienevät häviävä ammattikunta,
kanaaleilla liikutaan nykyään moottoriveneillä.

Venetzia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili