1.10.2012

Vain ilta ja yö Prahassa - Travemundesta koti-Suomeen

Matkan ikävä huipennus Prahassa
Maanantai 1.10.2012

Prahaan tutustuminen jäi vain päivän mittaiseksi ikävän autoryöstön vuoksi. Olimme illalla kaupungilla syömässä ja palasimme hyvissä ajoin hotellille. Puoli kahdentoista maissa oveen kolkutettiin ja mieshenkilö kertoi, että autoon on murtauduttu. Mennessämme kadulle poliisi oli paikalla ja kriminaalikin saatiin ystävälisten paikallisten ja avuliaan silminnäkijän avulla kiinni ja käsirautoihin. Auton kaksi sivu-ikkunaa oli säpäleinä ja autosta kadonnut mikro, navikaattori ja kolikkopussi.




Paikalliset järjestivät auton naapurihotellin parkkitaloon turvaan ja päädyimme poliisilaitokselle kuulusteluihin. Ystävällinen silminnäkijä toimi tulkkina, sillä laitoksella ei kukaan puhunut englantia. Tunnin kuulustelun jälkeen tavarat saatiin takaisin. Täytyy kyllä todeta, että Prahan polisii toimi todella mallikkaasti ja luotettavasti ja suurkiitos heille sekä ystävälliselle silminnäkijäpariskunnalle, joka oli valmis uhraamaan omasta ajastaan kaksi tuntia asian selvittelyyn.





Paljon oli onnea mukana ja tavarat saatiin takaisin. Oma virheemme oli se, että jätimme auton kadulle hotellin eteen. Vaikka paikka ei olekaan ihan keskikaupungilla ainot turvalliset paikkat ovat valvotut alueet tai parkkitalot. Kai se jotuu jo matkaväsymyksestä, kun tarkkavaisuus on päässyt herpaantumaan.

Kadulla, rikospaikalla. Taustalla poliisipartio ja silminnäkijät. Edustalla Raili.


Fiilikset menivät Prahaan totaalisesti ja mietimme, miten pääsemme kätevästi Suomeen rikotun ikkunan kanssa. Autoahan ei voi jättää hetkeksikään valvomatta. Lopulta päätimme ostaa laivaliput Travemundesta Helsinkiin. Laiva lähtee tiistaiaamuna kello kolme ja ehdimme hyvin ajaa 700 km maanantaipäivän aikana satamaan.  Helsinkiin saavutaan kahdeksan aikaan keskiviikkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili