29.9.2012

Kohti Myncheniä

Step by step kohti Suomea
Lauantai 29.9.2012

Venetzialle on aika jättää hyvästit ja suunnata kohti Saksan Myncheniä. Ajamme Itävallan Bad Gasteinin kautta, joka ei paljon tee kierrosta matkaan. Paikkaa on kehuttu kauniiksi ja se on hyvin tunnettu talviurheilukeskus ja kylpyläkaupunki. Myncheniin Venetziasta on noin 500 km ja Bad Gasteiniin 350 km.

Italian jälkeen päädyimme Itävaltaan. Moottoriteillä on Italiassa matkan mukaiset tiemaksut ja Itävallassa joissakin paikoissa tunnelimaksut. Selvisimme 15 eurolla tästä osuudesta. Navikaattori kertoi, että tie päättyy vuoren seinämään reilusti ennen Bad Gasteinia ja kiertäen matkaa tulee parisataa lisää. Katkoviiva ja auton symboli kartassa kertoi jostakin järjestelystä, jota navikaattorimme kutsui lautaksi ja hoki "ota lautta". Ihmettelimme suuresti millä systeemillä menemme 8 km vuoren läpi. Tien päässä se selvisi.

Autoschleuse.

Tero, auto ja autoschleuse.

Auto pakattiin junaan ja juna kulki tunnelin läpi Bad Gasteiniin. Helppo järjestely ja vuorojakin menee kerran tunnissa. Näin ei ole tarvinnut porata uutta reikää alppien läpi. Matka kesti 15 min ja maksoi 17 euroa. Eipä tätäkään ole ennen koettu.

Saavuimme Bad Gasteiniin, mutta lähinnä ajaen kaupungin läpi. Päättimme jatkaa matkaa Salzburgiin, josta pääsee jo kunnon moottoriteille. Yövymme myös Saltzurgissa.

Bad Gastein.

Bad Gastein.
Saavumme Mozartin syntymäkaupungiin, Salzburgiin. Hotelli löytyi helposti kyselemällä. Ensivaikutalma on, että hotellien hinnat ovat täällä korkeammat kuin esimerkiksi Roomassa. Tietysti sijainti vaikuttaa hintaan.

Kaupunki on pyhitetty Mozartin muistolle: syntymäkoti museona, suuri Mozartin muistomerkki aukiolla, musiikkia, mozartinkuulia, matkamuistoja ja kaikkea millä voi suurmiesten elämän muuttaa rahaksi jälkikäteen.

Salzburg, käsinukketeatteria.
Nukke soittaa Mozartia ja koira uinahtelee pehmoisessa kehdossa viileällä iltakadulla isäntänsä seurassa.

Hyvä idea WiFi-park. Voisi olla Suomessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit matkablogiani! Terveisin Raili